-->
هشت پا





لينكدوني

بايگاني لينكدوني


فتوبلاگ

بايگاني فتوبلاگ
Saturday, August 30, 2003

غيبت صغرا!!
چند وقتي بود چشمه نوشتنم خشک شده بود!! تنبلي از يک طرف و کار زياد و خستگي حاصل از اون باعث شده بود که بساط بلاگ نويسي رو تعطيل کنم. البته موقتا، اما خودمونيم ما ايرانيها در نوشتن تنبل تشريف داريم !! شما نگاه کنين به اين وبلاگهاي تو اين چند ساله داشتيم، همه مثل قارچهاي ميمونن که در اثر بارانهاي بهاري ظاهر ميشن و به همون سرعتي که ظاهر ميشن از بين ميرن. نميدونم چرا اينهمه فرهنگ ما شفاهي شده ، همه چيز رو تو فکرمون مرور ميکنيم و جرات مکتوب کردنشو نداريم،به فرهنگ مغرب زمين نگاه کنين تا ببينين چند صدتا و شايد چندين هزار سفر نامه و شرح خاطرات در اين قرون اخير نوشتن ، بويژه الان که همه سياست مدارا خاطراتشون رو مينويسن ،ولي تو مشرق زمين اين کار به تعداد انگشتان دست هم انجام نشده ، چرا ؟ چراشو بايد تو فرهنگ و تاريخ اين هزار سال اخير جستجو کنيم، ولي من برا اين کار نه صلاحيت لازم رو دارم نه سواد و نه جراتشو!!!!!!!!! بهرصورت من اگرچه با تاخير ولي مداوم اين بلاگ رو به روز ميکنم تا لااقل به ادعاهاي فکري خودم وفادار مونده باشم!!
تو اين چند وقته يک مسافرت کوتاه و ضربتي رفتم که شرحش رو تحت عنوان سفرنامه هشت پا پلو مينويسم!!
راستي چند وقتي هست که مدام داره کرمها و ويروسهاي رنگوارنگ داره مياد مواظب خودتون يعني سيستم عامل دستگاهتون باشين ودر صورتي که خسته شدين حتما سري به دنياي لينوکس بزنين!!!
از طرف قاطبه لينوکس دوستان مقيم مرکز :)








* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Wednesday, August 13, 2003

ويروس Lovsan
روز سه شنبه کاپيتان نمو زنگ زد که بابا دستگاه من با مشکل عجيبي رو برو شده و در محيط اينترنت مرتب دستگاه Restart ميشه!! از همون اول متوجه شدم کار ، کار يه ويروس موذي بايد باشه! جالب اينجا بود که شب چندتايي ديگه از دوستان تماس ميگرفتن و در مورد بروز همچين مشکلي سوال ميکردن!! عموما هم ميگفتن که Xp دارن!! چيزه ديگه اي که برام جالب بود اينه که ما چند تا دستگاه داريم که دائم به اينترنت وصل هستن ولي اصلا مشکلي پيش نيومده بود. بنابر به نظر ميرسيد اين مشکلي که پيش اومده زير سر يک ويروس باشه. تا اين که از طريق آخرين آپديت آنتي ويروس Mcafee متوجه گسترش ويروس خطرناکي شدم بنام Lovsan ، که در واقع يک جور کرم ميباشد. اين ويروس اولين بار در تاريخ ۲۱/۵ مشاهده شده وگزارشهاي متعددي در مورد مشاهده اين ويروس در ايران وجود داره.شرکت Mcafee اعلام کرده که با آپديت 4283 به همراه 4260 Engine اين ويروس قابل شناسايي هستش وبراي از بين بردن اون آپديت ۴۲۸۴ لازمه.روش گسترش اين ويروس به اين شکل هست که از يک ضعف موجود در Windows (بازم بگين Linux بده!!) استفاده ميکنه و هيچ احتياجي براي عملکردي از سوي کاربر نداره و پس از پيدا کردن سيستمهاي ضعيف به اونا دستور ميده تا ويروس رو دانلود و در روت system32 ويندوز کپي و اونو اجرا کنن!! دستگاه آلوده پس از راه اندازي مجدد به علت آسيب ديدن سرويس RPC ،ويندوز اجرا نشده سعي در راه اندازي مجدد خواهد داشت!!!
پورت ۲۰ را بدون دليل خاصي باز ميکنه!! و همچنين فايلي بنام msblast.exe در روت system 32 ميسازد در ضمن فايلهاي که بنام TFTP آغاز ميشوند مشاهده شده. براي از بين بردن اين نقطه ضعف ويندوز ميتوانيد از فايل اصلاحيه MS03-026 مايکروسافت استفاده کنين!!
بابا اين بيل گيتس خودش رو هلاک کرد بس که سرويس پک داد بيرون!!!!!
از طرف قاطبه لينوکس دوستان مقيم مرکز!!!!!!







* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Saturday, August 09, 2003

Red Hat Linux 9
يک هفته هست که لينوکس رو دستگاهم نصب کردم . واقعا خيلي قدرتمند !!!!
من قبلا با ورژن ۷.۲ کار کرده بودم خيلي سخت بود باهاش کار کردن و اين ورژن جديدش خيلي فرق کرده. تو اين چند وقت سعي کردم تمام کارهاي جانبي رو کنسل کنم و فقط بشينم پاش!! چند امتياز داره نسبت به ورژن قبليش .اولا راحتر نصب ميشه و دنگ فنگ قبلي رو نداره ودوما محيط گرافيکش مثل Genome خيلي شبيه ويندوز هست که کاربرهاي مبتدي هم ميتونن باهاش سروکله بزنن مثل من که دارم خودم باهاش خفه ميکنم!!!!يک نکته جالب داشت که همون روز اول متوجه شدم اونم اينه که سي دي رو بصورت مجازي نميزاره برداري و فقط زماني که Eject رو بزني سي دس بيرون مياد!
دو تا مشکل بزرگ دارم که هنوز نتونستم حلش کنم اگه کسي ميتونه کمک کنه بگه صواب داره بخدا!! اول اينکه آيا ميشه لينوکس رو به Domain NT 2000 برد يا نه؟ چون من هر کاري ميکنم نميتونم ببرمش تو Domain ، جالب اينجاست که اونو ميبينم!! و به هر دستگاه تو Domain ميتونم وصلشم وبه همه جا دسترسي دارم البته با داشتن پسورد! و با اينکه من ماشينهاي ۲۰۰۰ رو ميبينم ولي اونا منو نميبينن!!! دوم اينه که هارد لوکالي که فايل سيستم NTFS داره رو نميبينم!!! ميدونم که راهي برا اينکار هست ولي تا حالا که پيدا نکردم!!يکجور فايل سيستم داره لينوکس که ويندوز اونو ميبينه که اسمش vFat هست ولي فايل سيستم Ext3 رو ويندوز نميبينه!
قابل توجه تمام کساني که برنامه نويسي وب ميکنن، اونم اين که اينجا همه چيز بر مبناي PhP هستش اما اپلتهاي جاوا رو نميبينه نميدونم چرا!! فلش رو هم نميبينه!! شايد مشکل از من که نتونستم درست ست کنم! تمام کامند هاشم بر مبناي دستورات يونيکسه!
اما يک چيز مهم که من فهميدم اونم اينه که سيستم عاملي ست که به طور باور نکردني به شما اجازه ميده تا متناسب با کارکرد خودتون اونو تغيير بدين و مثل ويندوز نيست که شما رو محدود کنه و دست و پاتون ببنده!! تازه شنيدم شوراي انفورماتيک قراره از دل لينوکس يک سيستم عامل ملي بکشه بيرون و اون متناسب با زبان فارسي و برنامه هاي فارسي درست کنه!
يادمه قديما يک شعار بود با ايم مضنون که هر ايراني يک پيکان!!
حالام من ميگم به اميد روزي که هر ايراني رو دستگاهش لينوکس نصب کنه!!!!!
تا همه از شر بيل گيتس با اين سيستم عامل مسخره اش که همش هنگ ميکنه و هيچ کاري رو درست انجام نميده راحتش!!







* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Tuesday, August 05, 2003

مشروطيت
در ۱۲۸۵ يعني حدود ۹۷ سال پيش پس از مبارزات طولاني روشنفکران و روحانيان حامي آزاديخواهان ، مظفرالدين شاه مجبور به امضاء فرماني شد که مطابق آن اجازه تشکيل مجلسي ملي صادر شد که حاکم بر تمام امور مملکتي بود وقدرت پادشاه در چارچوب يک قانون اساسي که بعدها نوشته شد محدود ومشروط ميکرد و اين يعني تبديل پادشاهي مطلقه به پادشاهي مشروطه. اين حرکت بي شک يکي از بزرگترين حرکتهاي مردمي ايرانيان در صد سال اخير بود واين در حالي بود که استبداد تمام منطقه را فراگرفته ومردم خاورميانه در چنان جهالتي بسر ميبردند که چنين فکرهاي حتي در ميان روشنفکرانشان مطرح نبود چه برسد به مردم عادي. فکر تشکيل مجلس يا جاي که به واسطه آن نمايندگان مردم قدرت قانون گذاري و نظارت بر امور جاري مملکت داشته باشند اولين بار توسط نخستين گروه ايرانيان فرنگ رفته مطرح شد. کساني که در زمان محمدشاه و ناصرالدين شاه به اروپا ميرفتند با ديدن پيشرفتهاي آنان به فکر يافتن راهي براي جبران عقب ماندگي ايرانيان بودند. بعضي علت عقب ماندگي را فرهنگي و گروهي دلايل سياسي را مهم تر ميدانستند بهر صورت فکر پيدا کردن راهي براي تغييرات کم کم در زير پوست جامعه گسترش مي يافت. حرکتهاي مانند تاسيس مدرسه دارالفنون توسط امير کبير و يا تاسيس روزنامه توسط افراد مختلف در جهت مبارزات فرهنگي و حرکتهاي مانند جنبشهاي ضد دادن انحصار به خارجيها ،ترور ناصرالدين شاه توسط ميرزا رضاي کرماني و يا ترور امين السلطان وزير مظفرالدين شاه را مي توان در راستاي مبارزات سياسي ارزيابي کرد. در هر صورت در زمان مظفرالدين شاه به علت رفتار مستبدانه عين الدوله و ستمکاريهاي کارگزاران او ، جنبش سياسي به نام جنبش عدالتخانه توسط روحانيان تهران و روشنفکران نزديک به ايشان به راه افتاد اعم خواسته هاي ايشان تاسيس عدالتخانه بود که در اين ميان نقش طباطبايي و ميرزاي بهبهاني انکار ناپذير است اين حرکت با نفوذي که انديشمندان آن دوره بر اين دو روحاني روشنفکر و آزاديخواه داشتند به حرکتي بزرگ براي انقلاب مشروطيت تغيير جهت يافت وسرانجام مظفرالدين شاه در مقابل خواست مردم عقب نشيني حرکت و فرمان معروفي را در تاريخ ۱۴ امرداد ماه سال ۱۲۸۵ خورشيدي براي تاسيس مجلس صادر کرد.اگرچه بعدها اين حرکت دچار انحراف شد و به آن نتايجي که مورد خواست ملت ايران بود نرسيد ولي بهر صورت تحولي بزرگ و تاريخي بود. من فقط در عجبم که چرا نام انقلاب بر آن نهادند در حاليکه بيشتر يک تحول اجتماعي سياسي بود تا يک انقلاب ، چون با شنيدن اين نام بيشتر حرکتي قهر آميز که همراه با کشتار و خونريزي است در ذهن مي آيد در حاليکه بيشتر رفورم وحرکتي مسالمت آميز بود. سوال ديگري که در ذهن من هست که چرا روز به اين مهمي ناديده گرفته ميشود در اصلا در رسانه هاي عمومي به آن پرداخته نميشود؟! بهر صورت سالروز انقلاب مشروطيت را به تمام ايرانيان وطن دوست و آزاديخواه تبريک ميگويم.







* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Home